dilluns, 30 d’abril del 2012

the best exotic marigold hotel



Hi ha quelcom que no funciona del tot a aquest vistos film. Compaginar un tema tan dramàtic com la vellesa amb la comicitat exagerada és una tasca difícil per un director, aquí se’n surt molt be en els tres moments emotius de la pel•lícula però en les escenes còmiques la feina resulta del tot exagerada i trencadora del caire del film. Són exigències de la taquilla, aquesta es la seva servitud. Molt be com sempre els recursos dels actors madurs anglesos, els millors del món, molt be el caos de gent, sorolls i colors de la india, potser la vegada que he vist millor retratat el que deu ser caminar per aquells carrers superpoblats. Molt be la musica de Newman, com sempre perfecte. Agradable de veure i amb molts moments en que el que et diuen et fa pensar en la realitat de la gent que ens encarem amb la maduresa. I com escolta en la pantalla santa Judy Dench!

THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL
2012
7/10
http://www.imdb.com/title/tt1412386/






dissabte, 28 d’abril del 2012

sherlock holmes: the game of shadows



Tan perfecte en l’ambientació i decorats com la primera d’aquesta nova tongada dels famosos personatges, ara si el que en la primera et sorprenia per les seves conyes amanerades aquí en passen ja de la línea de flotació, Holmes i Watson aquí ja no amaguen res el que senten l’un per l’altre de paraula i obra, hi ha travestisme, ball de gala entre ells dos davant de les governants d’Europa, ja nomes manca un peto per arrodonir la farsa. Encertada la introducció del germà nudista de Sherlock magníficament interpretat per el gran Stephen Fry.

SHERLOCK HOLMES: A GAME OF SHADOWS
2011
8/10
http://www.imdb.com/title/tt1515091/






divendres, 27 d’abril del 2012

les adoptés



He de reconèixer que l’actriu Melanie Laurent, em cau com un plom, encara que és en aquests moments l’actriu més internacional que te França, ja que no para de rodar als USA, de Tarantino cap a munt, és per ami verí a la taquilla, però... aquí com a realitzadora i actriu m’ha convençut, ha triat una historia humana un xic feminista, que ja m’he està be i ha portat el desenvolupament de la historia amb fermesa, elegància i interès fins el minut final.

LES ADOPTÉS
2011
7/10
http://www.imdb.com/title/tt2004279/






toast




Una biopic d’un dels cuiners més famosos d’Anglaterra Nigel Slater, els seus difícils i originals començament en el món culinari, tan descabdellat com la rivalitat entre ell i la seva madrastra en front dels fogons de la cuina, a veure qui la fa més grossa per atrapar al pare i cap de casa. Un producte típic de la BBC amb aquella fotografia verdosa tan característica. Molt subtil les escenes per demostrar que el nen de 9 anys ja tenis inclinacions homosexuals que per suposat va portar amb la maduresa a bon port. La odiosa i estimada Helena Bonham-Carter aquí es mostra més bruta i ordinària que mai.

TOAST
2010
7/10
http://www.imdb.com/title/tt1658851/






dijous, 26 d’abril del 2012

the vow




Desprès de la diada de sant Jordi i en plena primavera què millor que veure un ‘love story’, el d’aquest any, encara que el motiu no era aquest, mes aviat fora el comprovar si es veritat que els pectorals mes ben pagats de Hollywood valien tan com anuncien els mitjans, en veritat el xicot te una estructura física gens habitual els seus gens deuen ser de provada qualitat, hem fe felicitar als seus progenitors, ja es la cinquena pel•lícula que li veig al noi, hi he de dir que mica en mica va guanyant en expressivitat emotiva i millor fer la seva feina d’actor. En aquest film inclòs hi ha un primer pla sense trampa que mostra com una llagrimeta es forma dins l’ull i es precipita al vuit al compàs dels violins. De la noia diré que ni fu ni fa. La sogra del xicot la impagable Jessica Lange amb un paper alimentis per fer bullir l’olla y el sogre del xicot el cada dia mes insuportable Sam Neill, rei del papers desagradables del cinema actual.

THE VOW
2012
7/10
http://www.imdb.com/title/tt1606389/






dimarts, 24 d’abril del 2012

deleted scenes

DELETED SCENES
2010
8/10
http://www.youtube.com/watch?v=NAYJl5MkROoUna pel•lícula totalment experimental per la configuració que li han donat al seu format. Ens expliquen una historia senzilla, el pa nostre de cada dia dins les parelles gais de ciutats molt cosmopolites. El que destaco del film és la seva qualitat en emmarcar la fotografia de tots els components del quadre d’una forma gens habitual i altament artística. Si Andy Warhol estigues viu i habilitat per fer feina, podria haver signat aquesta pel•lícula, de laboratori indi, sense cap problema. Llògicament ha tingut unes critiques molt dolentes ja que no complau ni als gais per la elaboració que te tan sofisticada ni als crítics bi per les seves imatges massa explicites de la vida d’aquells dos homes folladors.

late bloomers

LATE BLOOMERS
2011
6/10
http://www.imdb.com/title/tt1572502/

Es un film que navega entre dues aigües, vol ser comèdia y a la vegada toca un tema que per qui pateix les conseqüències, és una tragèdia. El món geriàtric i de la gent gran que destorba i molesta. La única gracia de la pel•lícula és que la Rossellini esta menys encartonada que en les seves aparicions quotidianes en el passat, s’ha tingut que fer vella per ser una mica humana. Per passar l’estona i res més.

divendres, 20 d’abril del 2012

els jugadors

TEATRE
ELS JUGADORS
2012
8/10
Pau Miró - Benito, Bioxaderas, Bosch, Ruiz

Pau Miró, una autor al que no tenia el gust d’haver-li vist cap comèdia fins avui, se’n surt molt be de la doble responsabilitat emprada, escriure l’obra i també dirigir-la. Una tasca que a priori feia una mica de por ja que tenia un material actoral de primera categoria, 4 pesos pesats de l’escena catalana. Res de nou dir que veritablement estan tots molt ficats en els difícils i especials personatges que interpreten però, ho sento, he de ressaltar l’extraordinària feina que fa aquí Jordi Boixaderas en un paper completament diferent a tot el que li havíem vist anteriorment tant en el Lliure o en el TNC en les dues ultimes temporades, esta per menjar-se’l per lo tendre i sensible que es mostra, ah i com afegit diré que demostra que és una de les millors veus de comèdia musical que tenim entre les mans. En resum una faula ben escrita i millor interpretada i dirigida.

dijous, 19 d’abril del 2012

burundanga



Trist paper el que ha fet la programadora de La Villarroel, Carol Lopez, aquesta temporada. Tan sols una obra ha valgut una mica la pena de assistir a aquella sala. Burundanga no estava programada per aquesta temporada, contra programació per aixecar la taquilla, teatre de burda factura i mes vell que el anar a peu. Galceran toca un tema que vol ser innovador, atrevit i revolucionari, la ETA, i acaba convertint-se en una comèdia de salo i sofà dels anys 50s del estil Paco Martínez Soria, pot escriure el que vulgui aquest autor però a mi no m’hi pescaran mai més. El director ha obligat a interpretar a la desgraciada companyia, unes actuacions crispades, estupides i ridícules. Els actors fan la seva fina, cobren la nomina, ja em dono per content però a la Lopez, Galceran i Casanovas els poso a la llista negra per una temporada.

TEATRE
BURUNDANGA
2012
4/10
Jordi Galceran - Jordi Casanovas






dimarts, 17 d’abril del 2012

hysteria



Curiosa pel•lícula amb irregular factura i procaç temàtica de com el jove doctor Granville a la fi del segle 19 per pura casualitat va inventar el consolador femení, útil instrument que encara avui dia al cap de quasi dos segles encara és al calaix de la majoria de les tauletes de nit del mon. Com sempre en el cinema angles la posada en escena una meravella de llum i colors.

HYSTERIA
2011
7/10
http://www.imdb.com/title/tt1435513/