dimarts, 16 de setembre del 2014

les garçons et guillaume, à table!

La pel•lícula guanyadora dels 5 premis Cèsar més destacats en la última edició. Potser no ni ha per tant per ser considerada la millor pel•lícula del any, no ho se, hauríem de veure les altres. El que si es cert és que es una pel•lícula molt original per la temàtica que tracta y per la elegància amb que el artífex de l’obra, director, autor i multi intèrpret Guillaume Galliene de la Comedie, com no? es mostra a si mateix. Destacaré tres moments de la obra que per a mi són essencials. Recreació de la emperadriu Sisi conversant amb la seva sogra la archiduquesa Sophie, un del moments més divertits del any cinematogràfic. Discoteca de Marroc amb la musica més increïble i potent, el Dies Irae de Verdi, tot un descobriment. I per acabar lliçó de equitació amb musica de Wagner d’una poesia pura filigrana.
DVD - LES GARÇONS ET GUILLAUME, À TABLE! - 2013/10 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt2315200/

3 comentaris:

Allau ha dit...

Em va semblar horrorosa i homòfoba sense cap paliatiu. Si el protagonista vol passar per hetero, ja s'ho farà. L'únic moment divertit: la postulació de la Línea de la Concepción com el municipi més lleig d'España. ¡Sangría para todos!

Joaquim ha dit...

El final em va semblar decebedor i integrista, i això que m'ho havia passat molt bé fins aquella conversió vaticana

julianen ha dit...

Allau i Joaquim teniu raó en el que expresseu però jo vaig passar-ho pipa en tota la cinta llevat del final que no se’l pot creure ningú que hagi estimat al personatge. Si el Sr. Guillaume ha volgut salvar el cul davant la seva família o els seus companys de la ‘Comedie’ és el seu problema, també Almodovar no sap mai com acabar les seves pel•lícules i això no fa que els seus film no els tingui en gran estima.