dijous, 26 de novembre del 2015

actrius catalanes del segle XX





Una mostra de dimensions moderades per servir de meravella als seus propòsits, el donar a conèixer el potencial artístic que han tingut les dones del nostre teatre, i que defensen en les dues llengües els més alts propòsits dels autors de teatre d’àmbit universal.

Es nota tant l’estimació que hi han posat els comissaris Joaquim Noguero i Joan Casas en cada una de les estàncies on s'explica l’exposició, que només em queda donar les gracies o millor, ja que estem en terreny escènic, donar un fort aplaudiment.

Exposició que no es pot fer amb presses perquè els filmats son una delícia, entranyables i de qualitat garantida.

El filmat que hi ha poc abans de que la exposició es tanqui, te un final on surt la llista de totes les actrius que han pres part en aquell vídeo.

Quan vas intentant llegir els noms, difícil tasca ja que la càmera porta molta pressa, i veus el tresor que hem tingut de poder gaudir encara que sigui per unes hores, d’aquelles dones que tot ho donaven per commoure’t   i  fer-te sentir que estaves viu.

Trist es de veure també moltes actrius que encara no els hi tocava, ja no estan entre nosaltres, sort tenim de tenir eles vídeos que es feien per les televisions on encara podem escoltar les seves personals i poderoses veus.








Actrius catalanes del segle XX from Enric Julian on Vimeo.
EXPO - ACTRIUS CATALANES DEL SEGLE XX - 2015 - 10/10 - Palau Robert