dilluns, 9 de novembre del 2015

der fliegende holländer






Bryn Terfel es fa seu aquest rol del holandes, aquí en una versió del 2013 l’altre que li vaig veure va ser aquesta mateixa temporada i sempre esta perfectament definits tant en veu com gest.

La funció de Zurich molt digne encara que el ambientar la funció en les oficines d’una oficina naviliera del la època del Titànic, no m’ha ajudat gaire a captar el soroll del mar i les explosions de les onades que la musica de Wagner em suggereixen.

La Senta de la Kampe es molt adequada per tal  con vesteix el personatge i les notes cantades a mitja veu però en molts moments de notes altes la veu es torna en un semi crit prou incòmode, sobre tot per ella mateixa.

La filmació en alta definició una delícia de imatge i so i com a cosa a destacar el baix Salminen potser en una de les ultimes grans actuacions de la seva carrera. Esta superlatiu i contundent, fins i tot a vegades fa por de tant potent que diu el seu paper.




TV - DER FLIEGENDE HOLLÄNDER - 2013 - 7/10 - Zurich Opera - Alain Altinoglu, Andreas Homoki - Bryn Terfel, Matti Salminen, Anja Kampe