dilluns, 9 de novembre del 2015

forever amber




D’una novel·la original del 1944 de Kathleen Winsor, que va ser best seller a tot el món per la gracia de barrejar historia anglesa amb erotismes i vides pecaminoses, el productor Zanuck de la Twenty va comprar els drets per la pel·lícula a preu d’or, la pel·lícula va costar un total 6 milions de dollars i en va recollir 16 milions, negoci rodo.

La pel·lícula la va començar a rodar un altre director i uns altres actors, per anar a parar a Preminger de director, i com actriu Linda Darnell encara que la que hagués estat perfecte per aquest rol de dona de moral dissipada seria Lana Turner, però la Metro no la va cedir i la Darnell es va convertir en súper estrella i dona desitjada per la totalitat dels homes del planeta, per la seva sensualitat embolcallada d’una bellesa absoluta.

Un film que va ser denunciat per la lliga de la decència americana i això la va condemnar a no anar a cap nominació dels oscar ni tan sols al del vestuari, que veritablement és un fet increïble, però que va incrementar la seva assistència a les sales com sempre passa.

Aquí a la Espanya de la post guerra aquesta pel·lícula convenientment maquillada i mutilada va fer estralls ja que amants, adulteris, fills bastards i dones sense escrúpols morals per el règim de l’època eren com un ferro candent en les consciencies franquistes.

Vista ara és un conte distret d’aventures i amors passionals, revisió a l’americana de la historia europea tan irreal com feien aquells guionistes de Hollywood amb tot el que els i passava pel magí.

El fet és que les dues hores llargues del film et passen com un sospir i el immens plaer de veure a George Sanders interpretant al rei Charles no te preu.





DVD - FOR EVER AMBER - 1947 - 7/10 - http://www.imdb.com/title/tt0039391/