dilluns, 9 de novembre del 2015

il capitale umano





De la novel·la del escriptor nord-americà  Stephen Amidon, el director italià Paolo Virzo ha fet un film molt interessant per moltes raons.

La forma narrativa es ben bé de novel·la ja que la historia esta explicada pels tres dels protagonistes de la historia, amb un epíleg que ho aglutina tot i et dona la clau final que tanca totes les peripècies.

Tant malament que em cau la dona del Sarkozy, la Carla, adoro la seva germana Valeria, tant en els films que fa a França com els de Itàlia, aquí te una part mitja de la pel·lícula on ens mostra la seva gran personalitat sensible, educada i molt intel·ligent.

La historia és un breu motiu que es va complicant a mida que l’acció avança per acabar amb tragèdia, que com sempre és l’innocent qui la palma.

Retrat de el món materialista i especulatiu de totes les nostres societats del mon desenvolupat en aquest començament del segle 21, món cínic, cruel i despietat.

Sort que el novel·lista ha posat un parell de personatges que no per irreals són menys necessaris per donar aquell toc de esperança poètica a unes vides fredes i materialistes.




DVD - IL CAPITALE UMANO - 2013 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt2465578/