dimecres, 25 de novembre del 2015

les adieux à la reine





Aquest film esta programat al CaixaForum com una de les activitats paral·leles a l’exposició de Le Brun ja que encara que ens parla de Lluis 16 i no del Lluis 14 de la mostra, està en gran part rodat a Versalles i per això m’ha interessat revisar-lo.

La gran sorpresa es que centrant-se únicament  en tres dies cabdals de l’historia de França, el 15, 16 i 17 de Juliol i com a transfon la revolució deguda a la presa de La Bastilla, entrem de fons en una historia d’amors lesbians d’alt voltatge.

Per una banda tenim a la lectora de la reina que esta fascinada per la seva reial mestressa i compensada per Maria Antoinette amb detalls molt significatius però sempre guardant les distancies de reina i serventa.

És aquesta serventa la que ens explica la pel·lícula amb els fets de revolució que esta vivint Paris.

Per l’altra banda la gran parella sentimental formada per la reina de França i la seva estimada la duquessa Gabrielle de Polignac.

El plot de la pel·lícula és com la reina se les empesca per salvar a la seva preciosa estimada de la fulla de la guillotina utilitzant la seva serva per tal menester.






DVD - LES ADIEUX À LA REINE - 2012 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/