divendres, 18 de març del 2016

hamlet






No és un altre Hamlet o millor dit no és un Hamlet qualsevol, es tracta d’una versió nova, fidel i a la vegada agosarada.

El director Pau Carrió ha fet una versió sense cap regust historicista però a la vegada conservant tot el contingut d’aquesta tragèdia de totes les tragèdies.

Encara que els actors vesteixen roba de la mes absoluta actualitat, vestuari per aplaudir en tot el seu conjunt, bravo Silvia Delagneau, no grinyola res en el transcórrer de la complicada trama dramàtica.

La escenografia de Sebastià Brosa i del mateix Carrió és sòbria, elegant, sintètica ,efectiva i solida una mena de macro túmul funerari de marbre de Carrara. 
  
El profit que el director a tret de tots i cada un dels actors en els seus moments de gloria privats, tant en la part còmica com en la tràgica és màgic i espectacular.

Deixo pel final un paràgraf especial pel Hamlet de Pol López per els tres-cents recursos de gran actor, actor estrella, que mostra en el transcurs de les quasi tres hores d’espectacle, gesticulació mímica, expressivitat corpòria, canvis de veu múltiples, emocions contingudes o exageradament desbordades, tot això i més en grau excels, estic segur que en tot el que he vist hi ha un tant per cent de treball d’actor que és de collita pròpia i que el director embadalit li ha donat per bo.    





TEATRE - HAMLET - 2016 - 9/10 - Pau Carrió - Pol López, Rosa Renom, Eduard Farelo, Xicu Masó, Pau Vinyals, Maria Rodriguez, Marc Rius