dimarts, 17 de maig del 2016

gurlitt and the secret of the nazi treasure





A la mort als 81 anys de Cornelius Gurlitt trobaren al seu pis centenars d’obres d’art robades majoritàriament als jueus per la maquinaria nazi amb l’ajuda experta col·laboració del  pare del difunt, el marchand Hildebrand Gurlitt.

El documental desgrana com una vegada acabada la guerra el sense escrúpols Gurlitt va sortir-se’n amb les mans netes i fins i tot el nou govern alemany li va donar càrrecs importants com a expert de coneixements del art modern del segle XX.

Tot plegat una conxorxa d’interessos per part dels governs de Suïssa i Alemanya ja que era tan extraordinària la quantitat de diners que es controlaven en els moviments d’aquelles obres d’art que no tenien ni pare ni mare, ja que la majoria dels propietaris acabaren als forns incineradors  en els foscos temps de l’historia prou recent.

Mai n’hi ha prou de documents en que es posi en manifest els mals que s’ha fet a l’ humanitat per la cobdícia i el poder.





TV - GURLITT AND THE SECRET OF THE NAZI TREASURE - 2015 - 8/10 - http://www.broadview.tv/en/production/gurlitt-and-the-secret-of-the-nazi-treasure/