dissabte, 21 de maig del 2016

la simfonia leningrad de xostakóvitx





Avui fan parella dos dels compositors mes estimats (two of my five), Strauss amb una de les seves ultimes composicions i Xostakóvitx en la seva etapa mitjana de vida creativa.

El concert del primer, era nou per a mi, original la formula de donar protagonisme solista a un instrument com la trompa, tot un repte que portat a terme pel genial compositor alemany te un resultat excel·lent.

La simfonia del compositor rus, és pel meu gust la millor per la seva densitat en les imatges que t’explica i sobre tot perquè te un primer temps que em carrega d’energia les bateries receptives com poques altres peces musicals ho poden fer.

El director Sinaisky que ja havia estat molt apreciat quan el vaig escoltar al any 2014 amb la simfonia no. 11 també de Xostakóvitx, ha esta avui exultant de saviesa i sensibilitat creativa tant en la part brillant i timbrada com en els pianíssims i les pauses.

A la fi del concert el solista de la trompa acompanyat per uns quants elements de vent de la OBC ens han ofert com a propina una peça de repertori dels estàndards americans i no cal dir que a la fi de la 7a. Simfonia les aclamacions, els bravos i els crits de joia han estat immensos. 


CONCERT - LA SIMFONIA LENINGRAD DE XOSTAKÓVITX - 2016 - 10/10 - OBC - Vassily Sinaisky, Juanma Gómez