dissabte, 28 de maig del 2016

otra vida para vivirla contigo






Un autor,  Mendicutti, al que li tinc certa predisposició ja que les seves novelles sempre hi ha punts coincidents a la meva manera de pensar i de fer, no tots però, potser aquesta afinitat autor / lector esdevé per la coincidència del dia de naixement, jo un  parell d’anys abans que ell, un Àries de cap a peus per les fantasies i els impulsos, però sempre amb la veritat gens dissimulada encara que li comporti problemes, sí molts problemes.


Com al protagonista de la novel·la, un escriptor d’èxit gadità de edat madura que viu a Madrid i que s’enamora d’un noi mes jove que ell i que malauradament no el fa feliç si es que la felicitat existeix.


No pots llegir ni una pagina d’aquesta terriblement romàntica historia, la més intensa de totes les que li he llegit, sense pensar que el protagonista és el mateix autor convenientment disfressat.


El capítol en que hi ha les llargues cartes que li envia al gos Romeo, regal que li fa al seu jove enamorat, són de antologia.


Llenguatge ric i exuberant com sempre fan la lectura un plaer, ja repetit en múltiples ocasions.


Mendicutti és un home molt intel·ligent ja que estant el autor més gai en llengua espanyola, ha aconseguit que les seves novel·les també interessin als lectors i lectores de l’altra banda del riu, tant d’aquí com d’allà.




LLIBRE - OTRA VIDA PARA VIVIRLA CONTIGO - 2013 - 8/10 - Eduardo Mendicutti