dilluns, 4 de juliol del 2016

le fabuleux destin d'elisabeth vigée le brun, peintre de marie-antoinette





Un documental llarg (100 minuts) i molt ben farcit de novetats per fer l’historia de la manera més planera i entretinguda possible quan es passi als col·legis, ja que no es tan sols una part relevant de la historia de la pintura francesa sinó perquè aquella dona va viure molts dels moments més importants de la historia de tots els temps (Marie-Antoinette, guillotina, Napoleó, Les Miserables etc.)

El documental es composa de tres maneres de narrar completament diverses i a la vegada complementaries i sempre barrejades y saltant d’una a l’altre.

-         Una part de ficció amb actors interpretant els personatges de la historia i dins de la narrativa convencional moltes vegades els personatges estan retratats sobre paisatges que son copia exacta dels paisatges pintats pels mateixos pintors en diversos quadres famosos.

-         Pintures de la artista i també dels seus pintors coetanis, detalls pictòrics relacionats amb anècdotes o fets explicats en el documental.

-         Caps parlants, catedràtics, comissaris d’exposicions, directors de Museus, biògrafs de la pintora, etc

I com sempre dir-les a tots vostès que ARTE es la millor televisió publica del món que jo conec, amen.



TV - LE FABULEUX DESTIN D'ELISABETH VIGÉE LE BRUN, PEINTRE DE MARIE-ANTOINETTE - 2015 - 8/10 - Arte TV - Arnaud Xainte - http://www.imdb.com/title/tt5082718/