dissabte, 22 d’octubre del 2016

la setena de beethoven ballet




Ahir al anar a escoltar la setena de Beethoven al auditori, vaig recordar que aquesta simfonia varies vegades els coreògrafs del mon, l’han posat sobre un escenari com a ballet i com mai l’havia vist en aquesta peculiaritat he buscat la millor versió considerada per la critica.

I la millor no es un altre que la del Ballet de Stuttgart i per suposat amb la coreografia del seu director Uwe Scholz, geni de la dansa ja que fou el director de companya de ballet estatal mes jove d’Europa amb tan sols 26 anys i per desgracia mort prematurament amb poc més de 40 anys.

Scholz amb 24 ballarins sobre l’escenari ens dona visualment cada una de les notes genials del compositor amb una fluïdesa lògica i sense afectacions com si aquells moviments que veus davant teu fossin la conseqüència única i normal de la musica que escoltes.

La companyia Stuttgarter Ballett és la millor de Alemanya i una de les millors del món, cosa que no passa en la seva vessant operística, li tindre que preguntar a la Brigitte que és entesa en el tema, el perquè Stuttgart ho és i no Berlin, Munich o Hamburg per exemple.

DVD - LA SETENA DE BEETHOVEN BALLET - 2011 - 9/10 - Stuttgartter Ballett - Uwe Scholz