dimecres, 16 de novembre del 2016

les contes d'hoffmann






Recreació del mític muntatge del malaurat director cinematogràfic i teatral John Schlesinger en el seu 90 aniversari del seu naixement.

Fa 36 anys aquest títol va ser representat amb un cast quasi insuperable, Domingo, Serra, Baltsa i Cotrubas ara ho ha fet i no es queda curt ja que Vittorio Gringòlo es dona a sí mateix en tots els aspectes fins a les ultimes conseqüències i esta envoltat de molts talents vocals i interpretatius sense fissures.

La qualitat de la direcció de Schlessinger, ara fidelment reproduïda per Daniel Dooner ajudat per altres components del equip de direcció que hi van ser allí ara fa 36 anys, és del tot extraordinària, tant en l’estètica com en els petits detalls de cadascú dels personatges principals o secundaris que intervenen.

És bonic fer justícia als talents del passat con en aquest cas, Schlesinger que des de l’altre món es sentirà recompensat i reconegut com també li passarà a Fabià Puigserver en la recreació que ara properament faran de ‘Les noces de Figaro’ en els seus 35 anys de l’estrena al Lliure, tots dos creadors són un orgull intens mirat des de la meva òptica tan influenciada per el esperit gai.

CINE - LES CONTES D'HOFFMANN - 2016 - 9/10 - ROH - Evelino Pido, John Schlesinger,Daniel Dooner - Vittorio Grigòlo, Thomas Hampson, Sofia Fomina, Christine Rice, Sonya Yoncheva, Kate Lindsey