dijous, 3 de novembre del 2016

revolta de bruixes





És bo que es facin revisions de les obres primeres d’autors encara que no siguin perfectes ni transcendents com en aquesta ‘Revolta de bruixes’, original en el seu plantejament, encara que en molts casos es quedi en la perifèria de les animes de cadascuna de les sis dones de fer feines en aquell despatx tronat d’èpoques pretèrites.

El que sí s’ha de agrair és que totes les dones tenen una personalitat marcada des de les primeres escenes de la comèdia i és ben fàcil identificar el com i el quan de totes elles.
Si la comèdia funciona sempre ho serà per el magnífic treball de les actrius tant al 1976 com ara desprès de 40 anys i mostren el text gens envellit ajudat per una molt bona direcció de Martel Bayod.

Ja he dit que les sis dones fan un treball acurat i rigorós no puc deixar de mencionar al guardià de l’empresa mai millor triat que per un que no fos Xicu Masó.

Dos notes accessòries, m’agrada’t retrobar Chantal Aimée tan habitual en els muntatges de Rigola, ara feia temps que no la gaudia, aquí esta esplèndida, és la que dona el punt divertit en tota l’obra sense repetir-se mai en els seus trucs y també vull mencionar la sensibilitat a flor de pell de Claudia Benito, una anima que traspua veritat i tendresa, en sentirem a parlar si es que els directors d’aquest país no estan cecs o sords. 

  TEATRE - REVOLTA DE BRUIXES -2016 - 7/10 - Lliure - Juan Carlos Martel Bayod - Aimée, Benito, Ferri, Márquez, Masó, Ros, Truyol