diumenge, 7 de maig del 2017

fidelio



Un Fidelio que tenia perdut, l’he trobat ara en qualitat HD al YouTube, gràcies Google, si he de dir la veritat no m’ha fet el pes, segurament per culpa del concepte escènic que li ha donat l’impetuós director Guth, perquè posar dues Leonores? i a sobre vestides del Carrefour, com a contrapartida tots els presoners van vestits d’Armani color blanc neu. 

Si no hagues vist 30 Fidelios no hagués entès ni una coma per el que aquí en aquesta funció s’explica, i l’únic responsable es Herr Guth

Jonas Kaufmann broda aquest rol, la tercera vegada que li veig i sempre està incommensurable, ajudat també per la seva actuació teatral.

Jonas Kaufmann es un gran actor dramàtic, sempre fa tot molt exagerat, com si fes cinema mut i això m’agrada extremadament ja que la majoria dels cantants d’òpera estan encotillats en el seu rol de la masculinitat encara que la musica i el argument demani més, el Jonas si s’ha de passar de rosca ho fa que la seva actuació musical encara es potencií amb un parell de graus més amunt.

La direcció musical de Wasler-Möst i Kaufmann el que em quedarà d’aquesta funció, la resta al pou de l’oblit.

DVD - FIDELIO - 2015 - 7 /10 - Salzburg - Franz Walser-Möst, Claus Guth - Jonas Kaufmann, Adrianne Pieczonka