dissabte, 21 d’octubre del 2017

quadres d'una exposició de mussorgski






Programa rus amb vernís francès que ha fet esclatar de joia als assistents d’aquest meravellós programa sobre tot per la gran qualitat de tots els components que ho conformaven, poques vegades un intèrpret m’ha fet aixecar de la cadira impulsat per un resort emocional, avui m’ha succeït a la fi del concert de violi, gràcies al extraordinari talent del virtuós nascut a Moscou Sergej Krylov, fou així, es molt aventurat dir això, però crec que és el violinista que més m’ha agradat dels centenars que he vist en ma vida, amb un físic del tot apartat al que hom pressuposa que és el romàntic violinista, amb aspecte com sortit dels contes de Canterbury, el que surt de les seves mans i del seu cor és màgic, és potent, és extasiant. 

Què n’ets de gran Ravel! Les boniques harmonies de piano composades per Mussorgski sense l’ajut de la teva orquestració s’hagués quedat com un petit concert de repertori sense la volada mundial que tu li has donat per l’eternitat amb el teu talent i generositat.

Per treure un concert com el d’avui mancava una orquestra amb molt bona musculatura com és ara l’OBC i el magnífic director polonès MIchal Nesterowicz li a tret a la sucosa taronja com només ell sap fer-ho.

CONCERT - QUADRES D'UNA EXPOSICIÓ DE MUSSORGSKI - 2017 - 10 /10 - OBC - Michal Nesterovicz, Sergej Kryñov