dimecres, 28 de setembre de 2016

perfetti sconosciuti

El director Genovese és el successor directe del tipus de cinema que feia el estimat Ettore Scola, li agrada posar a unes persones en un lloc tancat, amb una mena de ratera i anar experimentant amb ells gracies a un guió fluid i sense entrebancs.

Quatre amics mascles de l’època del institut fan sopars periòdics amb les seves parelles, el sopar que es desenvolupa en el transcurs del fil es fa en un dia quan lluna s’eclipsa, motiu per sortir al balcó i veure com la lluna es va cobrint, converses privades de membres del grup o fumar una cigarreta.

Tema principal: la perversitat dels smartphones, privacitat, silencis i llocs foscos de cada persona es posen de cara a la llum i fa arriscar moltíssimes parelles que 10 anys abans haguessin seguit en el camí trillat sense sotracs.


Film de moltes virtuts com són, fluïdesa de la càmera, interpretació exquisida, guio valent on la hipocresia de la societat masclista italiana es posa en relleu i un final de tres minuts de pur enginy.DVD - PERFETTI SCONOSCIUTI - 2016 - 9/10 - http://www.imdb.com/title/tt4901306/