dijous, 7 de juny del 2018

hans christian andersen






Un film musical molt estrany fet a mida per el actor polifacètic d’origen rus Danny Kaye.

Es un musical on hi ha nomes 8 cançons i totes les canta només el protagonista de la pel·lícula o el que interpreta el rol de Andersen, també hi ha dos ballets interpretat per Zizi (abans anomenada Reneé) Janmaire, a la pel·lícula nomes retolada com Janmaire i el que dos anys mes tard seria el seu marit, el ballarí i coreògraf Roland Petit.

Els decorats de part dels escenaris i dels dos ballets son obra del genial pintor català Antoni Clavé, a la pel·lícula retolat nomes com Clavé.

El ballet gran, que forma part de la part final del film és ‘La sireneta’ conte de H.C. Andersen autobiogràfic ja que estava dedicat al seu gran amor Edvard Collin quan es va assabentar de que es casava i era la manera de dir-li al estimat lo cruel de la seva decisió.

El conte ‘L’aneguet lleig’ es també autobiogràfic , ja que H.C.A. era lleig i tenia molts complexes per aquest motiu, totes les innombrables biografies d’aquest autor coincideixen en dues coses, que era homosexual i que mai va fer sexe ni amb homes ni amb dones, tots van ser amors platònics.

A la pel·lícula de forma velada tot això esta explicat i per poc perspicaç que siguis ho captes d’immediat.

DVD - HANS CHRISTIAN ANDERSEN - 1952 - 8 /10 - https://www.imdb.com/title/tt0044685/