dilluns, 14 d’octubre del 2019

breaking the waves




Film molt important pel que va representar en la innovació en la narrativa cinematogràfica, vist avui el llenguatge està certament desfasat ara bé la pel•lícula té una força que com diu el seu director és com una pedra a la sabata i per una llarga caminada de dues hores i mitja.

 El director amb aquesta obra es va fer un nom internacional, encara que havia fet films, sèries i curts només a partir del 1996 Lars von Trier va sonar en el món a causa dels premis que va rebre en cada país que la pel•lícula es presentava, poques obres han tingut tants premis com aquesta.

 Emily Watson amb el seu primer llargmetratge, només havia fet un petit papar amb una sèrie sense importància, aconsegueix un munt de premis fins a arribar a l'Oscar a la millor actriu de l'any.

 Stellan Skarsgard actor local del cinema escandinau després de la seva aparició en aquest film ja entra a formar part del cinema internacional participant activament en produccions d'arreu el món.

 Com a cosa curiosa Emily i Stellan després de quasi 25 anys es tornen a trobar en la portentosa sèrie Chernobyl i en els papers principals .


 


 VIDEO - BREAKING THE WAVES - 1996 - 8/10 - https://www.imdb.com/title/tt0115751/