divendres, 25 d’octubre del 2019

stabat mater de rossini i mozart 25



 Les primeres notes de la simfonia 20 de Mozart s'han fet molt famoses perquè Milos Forman a Amadeus, el film, les va utilitzar repetidament per il•lustrar les entremaliadures del geni de Salzburg, ha estat un encert posar els vint minuts d'aquesta preciosa música per obrir boca del plat que vindria a continuació.

 Feia molts anys que no escoltava en directe aquesta joia de Rossini i s'ha de dir que el director Alessandrini ha fet una versió prou diferenciada a les moltes gravacions que hi ha al mercat d'aquesta obra amb unes pauses i planíssims que mai havia escoltat, el resultat i gràcies també als intèrprets del quartet solista ha estat molt brillant com també així mateix aplaudit.

 Menció especial al Cor Madrigal, el millor cor de Catalunya que en les dues intervencions 'a cappella' d'aquesta peça litúrgica ha estat esplèndid amb una sonoritat tant neta com sonora.


 


 CONCERT - STABAT MATER DE ROSSINI i MOZART 25 - 2019 - 10/10 - OBC - Rinaldo Alessandrini - Marta Mathéu, Marianne Beate Kielland, Enea Scala, Riccardo Zenellato, Cor madrigal