dimarts, 19 de febrer del 2013

sanremo 2013




L’esperada cita de cada any, sí, què vols? ho sento però m’agrada la musica italiana, la que més m’agrada.
Amb això està tot dit.
Son cinc dies seguits i cada dia quatre hores o més de programa, hi ha de tot, musica, es clar, política, humor, moda, esports i tot el que calgui per omplir tantes hores de programació continuada.
Sempre capdavanters del que és la imatge visual a la televisió.
Cap país del mon pot superar la tecnologia, l’art i el bon gust d’aquesta gent, ni Oscars de Hollywood ni Eurovisió per dir dos dels espectacles televisius mes vistos del mon.
Itàlia en aquest sentit sempre va amb molta distancia del que li ve darrera. Novetats d’aquest any, un presentador, tranquil, moderat i respectuós amb tothom, el haver substituït les fulanes amb pinta de meuca que hi havien cada any com a co-presentadores per una còmica petita i desnarida, d’humor fi i punyent que feia que mai deixessis de escoltar-la i guaitar-la mentre estava en pantalla, un encert molt gran d’elecció.
En quant al guanyador del festival, bonica la cançó i ben gai  que era el xicot, encara que segur que estant en Itàlia no reconegut i completament armaritzat. De les tres cançons que van passar a l’ultima gran final, dues eren les que jo ja havia posat com a guanyadores.
El meu olfacte musical encara esta en onda del que s’escolta per aquests mons.
En total hi havia 28 cançons en competició i 63 anys de festival són molts anys.












TV - SANREMO 2013 - 2013 - 8/10 - RAI1 - 63 Festival della canzone italiana

3 comentaris:

Florestán ha dit...

Totalmente de acuerdo contigo.

Es mi ritual de cada año desde 1994.... y por muchos años.

Adoro Italia y muchas cosas de los italianos....y sobre todo, estos 5 intensos días anuales.

Petons

Miquelputxet ha dit...

La musica italiana m'agrada molt. El que desconeixia es que es pot seguir des de casa nostre el Festival de San Remo. La veieu per satelit ? Internet ?

No conexia aquest cantant i veig qua a Spotify te un parell de discos que es poden escoltar.

Gracias per aquesta cronica

julianen ha dit...

de fa més de 20 anys tinc satelit a casa gratuit i la RAI és de les emisores que mes veig junt smb la cadena franco-germana ARTE