dimecres, 31 d’octubre del 2018

aida






Aida amb un cert interès per ser la primera vegada que l’Anna i l’Anita cantaven juntes, dos dives esclatants en tots els millors teatres d’òpera del món.

Netrebko esta en un punt espinós de la seva carrera, no pas per els 47 anys que ha complert sinó per el enfosquiment progressiu de la veu que en cada nova opera queda més palès, res a veure en les seves Manon o Traviata al costat del Villazon de fa un quants anys, el que és segur és que per la seva intel·ligència i la seva voluntat encara ens pot donar algunes nits glorioses.
La Rachvelishvili es jove, molt jove nomes 34 anys i una carrera lluminosa, potser la seva veu és massa jove per portar a bon terme el rol d’Amneris, el fet és que l’única gracia que te aquesta funció és quan aquestes dues dones canten juntes.

Antonenko és un tenor detestable tant per la seva desagradable veu, per la seva manera de cantar i per una actuació actoral i física que fa que facis passar les imatges rapides del vídeo quan ell esta present en escena, totalment insuportable.

De la posta en escena tan sols diré que de tan rica provoca el riure, no pas li passa el mateix al públic del MET que inclús aplaudeixen quan surt un cavall a l’escena.

Achimdanke

DVD - AIDA - 2018 - 6 /10 - MET- Nicola Luisotti, Sonja Frisell - Anna Netrebko, Aleksanrs Antonenko, Anita Rachvelishvili, Quinn Kelsey