dimecres, 17 de juny del 2020

fin de siglo



 Ho era o no ho era?

 per IMDB-muchoguapo           10.10.2019

 En el meu humil discerniment, la clau per donar sentit a aquesta pel•lícula i a les seves nombroses voltes i voltes del temps i a les moltes ambigüitats de les línies de la història, és que gran part de la història passa a la imaginació d'Ocho .

 Si assumim el llarg i plomatge les primeres escenes que representen l'arribada d'Ocho a Barcelona són reals, de la seva reacció a la solitud i a la soledat vagant sense voler pels carrers, sense mirar res en concret, fins que s'adona de Javi a la plaça de sota i després a la platja.

 En aquest moment, la història es va fent creixent i complicada. L'ambigüitat de la història, però, qüestiona quant de la història va passar i quan és la imaginació d'Ocho, només una continuació de la seva ment introspectiva a través de les escenes anteriors fins a aquest moment.

 Quant de la història és la història real i quan és la fantasia? No és estrany que l'aspecte d'Ocho i Javi no hagi canviat durant vint anys, si de fet no passaven mai vint anys, tret de la idea d'Ocho.

 Tant si els detalls de la història són reals com fantasiats, aquesta pel•lícula explica una història real de l'odissea d'un cor com a caçador solitari a la recerca d'una connexió humana amorosa. Una bella pel•lícula.

 


 VIDEO - FIN DE SIGLO - 2019 - 8/10 - https://www.imdb.com/title/tt9845398/