dissabte, 17 de febrer del 2018

centenari bernstein, kazushi ono i nikolaj znaider





Un concert amb moltes expectatives per la part del homenatjat Bernstein, i ha estat tol el contrari, ja que la primera part ho he passat a la gloria per tantes raons ben diverses.

El primer tema per fer brillar a les criatures canores amb una musica de lo més John Williams possible però efectiva i que ha fet feliços als nens i nenes que participaven i per suposat al públic que ha agraït uns teloners tan eixerits.

Dels sons mexicans de Copland i de la seva increïble orquestració, res a dir tot esta ja explicat per veus més sabies.

Un dels concerts més famosos del repertori mundial, aquest primer de Bruch, quina llàstima de que la resta de la musica d’aquest compositor sigui tan poc freqüent en les sales de concert.

Aquesta simfonia de Bernstein m’ha avorrit infinitament, se me’n refot que sigui molt original l’estructura (pedant) que la orquestració sigui magnifica (estil Copland), penso que aquest home, com ja em va passar amb la seva Missa, que tampoc em va agradar, ha de tallar melodies, sincopar paraules llegides amb musica de fons, corals i solista vocal, però ben retallat i difícil de cantar, sinó no seria modern.

Que vols que et digui, estimo Bernstein, que ningú me’l toqui, però opino que qualsevol cançó de On the town, Candide o West Side Story val molt més que aquesta simfonia que ha necessitat un escenari amb quasi 300 persones per fer-la viure.

Si Bernstein es llegenda es per tres coses: 1 Pel seu teatre musical, 2  Per el seu talent com a director d’orquestra y 3  Per la seva extraordinària personalitat en els mitjans de comunicació del segle XX....  

i no per les seves composicions de musiques de clàssica. 

CONCERT - CENTENARI BERNSTEIN, KAZUSHI ONO I NIKOLAJ ZNAIDER - 2018 - 8 /10 - OBC - Ono, Znaider, Krzywicka, Tarnet, Cor Lider Camera, Cor Madrigal, Cor Amics de la Unió, Big band inst. Guillem Cata, Coral Escodines