dijous, 29 d’octubre del 2015

ariadne auf naxos







Quin goig de potencia musical i de talent interpretatiu en aquest Achimdanke del gloriós Strauss. Encara que la producció es molt pobre, econòmicament parlant i també molt lletja, com la part teatral funciona a la perfecció, malgrat que els protagonistes no tenen el ‘phisique du rol’, gracies al saber del regista Carsen. El pèl-roig director Petrenko aquí fa filigranes amb una orquestra petita i porta als cantants amb màgica exquisidesa.

Les tres dones protagonistes, sense poder posar a una per sobre de l’altre, donen tant d’elles mateixes que simplement desitjo poder tornar-les a veure per separat en altre comeses per gaudir del seu talent.

La fulgurant Brenda Rae en les seves explosives intervencions em va recordar tota l’estona per la fesomia i expressions facials a una jove Chita Rivera.

Molt desmillorat he trobat a Seiffert i no tan sols de veu, la seva mobilitat es feixuga. Un paper tant curt i se li fa llarg. Una llàstima.





DVD - ARIADNE AUX NAXOS - 2015 - 9/10 - Bayerisches S. - Kirill Petrenko, Robert Carsen - Amber Wagner, Brenda Rae, Alice Coote, Peter Seiffert