dimarts, 2 de maig del 2017

romeo e giulietta





Txaikovski es el meu compositor preferit i encara que te els ballets més famosos de l’historia, no són els meus preferits ja que el meu gust s’enfila per també dos compositors russos en Khachaturian i el seu Spartacus i en Prokòfiev i els seu Romeo i Julieta.

El Teatre de l’Scala te aquest ballet des de fa molts anys en el seu repertori i sempre de la ma de la única i insuperable versió de Keneth Mac Millan, la que va crear per el duo Fontein/Noureyev allà pels anys 60

Amb una direcció orquestral molt fina, aquesta versió ens mostra el súper divo Bolle, personatge carismàtic dins els mitjans de comunicació de tota l’Itàlica eterna, per mi massa gran, i no de edat, sinó també de proporcions físiques , es un ballarí que sempre desentona perquè es 10 o 20 centímetres mes llarg que els seus companys i això se’m fa antipàtic.

En canvi el que si que trobo esplèndida es aquesta nova estrella del ballet la afroamericana Misty Copeland, un prodigi de sentiments, tècnica i sensibilitat tot perfectament amalgamat. 

DVD - ROMEO E GIULIETTA - 2016 - 8 /10 - Scala - Kenneth Mac Millan, Patrick Fournillier - Roberto Bolle, Misty Copeland