dijous, 4 de gener del 2018

arabella






Arabella és una òpera que sense ser perfecte li tinc gran estimació i que he vist moltes vegades des de aquella llunyana funció de presentació de la Caballé al Liceu, crec que 1962, no estic segur, dic que no és una opera perfecte perquè és irregular, cap acte te la contundència, ni dramàtica ni musical que te el acte primer.

Aquesta funció la veritat es que l’he trobat bastant grisa en quan a la part cantada i amb moltes bestieses a la part de direcció escènica.

La protagonista Arabella es molt curta en la part dramàtica i mediocre de resultats vocals, la vesteixen com una hospiciana i en canvi la seva mare sembla una madame d’una casa de barrets.

Al baríton del rol Mandrika no te contundència física ni vocal per fer-te creure el personatge.

Que hi foten en el tercer acte sis mascles transvestits presidint la funció, presencia sense cap gracia ni justificació en presenciar els daltabaixos familiars.

L’única cosa que salvo de la funció a part de la sempre perfecte orquestra del Wiener es la Zdenka de Chen Reiss, tan eficaç en la part actuada com la cantada.

Achimdanke.

DVD - ARABELLA - 2017 - 7 /10 - Wiener - Patrick Lange, Sven-Eric Bechtolf - Anna Gabler, Christopher Maltman, Chen Reiss, Kurt Rydl, Benjamin Bruns