dijous, 4 d’abril del 2019

colette







Una molt fidel biografia de la molt famosa Colette, novel·lista, artista de mim i teatre figura imprescindible del Paris de principis del segle XX, les seves novel·les han estat portades 26 vegades al cinema, això ho diu tot.

El film ens mostra només els anys d’iniciació quan es va casar amb un escriptor molt conegut en aquells moments i que publicava amb el nom de Willy i que per coses de l’època les cinc primeres novel·les de Colette, les de la sèrie Claudine es van publicar com obres fetes per Willy, el marit usurpador quedant-se tots els enormes drets d’autor.

La pel·lícula es perfecte en vestuari, ambientació i sobre tot en la fidelitat a l’historia i a les complicades relacions sexuals dins el matrimoni amb tot luxe de detalls en les relacions lèsbiques de l’escriptora.

Si no ha tingut el èxit de que era mereixedora és perquè es una pel·lícula antipàtica de veure perquè des de el primer moment veus que la companyia d’aquell home al costat de la escriptora es d’una toxicitat repulsiva.

DVD - COLETTE - 2019 - 8 /10 - https://www.imdb.com/title/tt5437928/