dimarts, 23 d’abril del 2019

fratello sole, sorella luna






Pot semblar una cosa xocant que jo trobi aquest film sobre la vida de sant Francesc un dels films més gai que he vist mai i això n’és el responsable únic, aquest inventor de la desmesura que és l’estimat realitzador Franco Zeffirelli.

Deixem a banda l’argument místic del personatge explicat, i anem al seu entorn, els joves nobles de la cort d’Assisi, tan mudats i ben pentinats, els camperols mig despullats i suats, els treballadors dels tallers de teixits de la casa pairal, estripats i bruts, tot un recull de diferents maneres de ser i en canvi sota la batuta de Zeffirelli tot es transforma en una bellesa amanerada tan italiana com renaixentista.

Quan el santet surt de casa del pare completament nu i poc desprès els joves nobles y rics del poble el segueixen per fer una vida de pobresa i abstinències, la relació que hi ha entre ells es tan homo platònica  com estèticament de èxtasi  subliminal.

Menció especial pel figurinista Danilo Donati que inventa un vestuari gòtic sobrepassant totes les expectatives, creador guanyador de tots el premis cinematogràfics que hi han en cursa i col·laborador perpetu dels directors Fellini,Passolini i Zeffirelli entre altres.

FRATELLO SOLE, SORELLA LUNA - 1972 - 9 /10 - https://www.imdb.com/title/tt0069824/