dilluns, 6 de maig del 2019

lady macbeth de mtsensk







Aquesta opera és ‘one of my ten’ i poder-la veure i escoltar en un embolcall tan generós de recursos, talent i amor a la musica y al teatre és quasi un miracle, miracle que ha fet possible un amic de sempre.

Si Stalin la va censurar, prohibir i massacrar en aquells moments de la historia avui he compres que en la seva mentalitat de dictador estret de mires ho fes, fins i to a mi avui el tema em convulsiona fortament.

Si a sobre hi ha un talent del director de escena que dona tota la sensualitat i passió que la musica demana a crits, llavors la catarsi es total.

La torre de Babel que es el mon de l’opera produeix genialitats `per mi difícil de comprendre ja que memoritzar 3 hores te text cantat en un idioma complicat com ho és el rus per els tres protagonistes principals la soprano letona, el tenor txec i el baix rus, si a sobre li posem que el director de escena és polonès i el director d’orquestra alemany el prodigi és enorme.

La màgia del teatre i el talent dels que hi participen fa la resta i quan veus una joia com aquesta et poses en gracia de tantes coses lletges o vulgars que s’han de resistir al cap dels dies.

Renoi i que guapa és la gent de l’opera i que bé que actuen deixant a banda que tres crítics musicals de Paris han comentat que aquesta opera serà segurament l’opera del any, queda clar que la bellesa va de la mà del talent.

LADY MACBETH DE MTSENSK - 2019 - 10 /10 - Paris Bastille - Ingo Metzmacher, Krzysztof Warlikowski -Ausriné Stundyté, Pavel Cernoch, Dmitry Ulianov