dilluns, 13 de maig del 2019

nureyev





Un document fílmic de 120 minuts sobre el mític ballarí Nureyev, potser el més famós ballari del segle XX amb permís de Nijinski.

El llarg documental està subtilment dividit en tres peces molt ben coordinades.

1 El quasi impossible fet de que un nen nascut al mig del no res de l’immensa Rússia i patint la misèria de la segona guerra, de ètnia tàrtara i de pare militar podes arribar a ser ja de molt jove primer ballarí del cèlebre ballet Kirov de Sant Petersburg,

2 La gira propagandística de la URSS a Paris i Londres i la seva fuga de la companyia el aeroport de Paris perquè a ell el retornaven a Moscou per ser un element pertorbador de la KGB i no el deixaven anar a Londres amb la resta de la companyia, llavors és quan ell decideix demanar asil polític a la policia francesa del aeroport.

3 L’esdeveniment de convertir-se en estrella mundial no tan sols del mon de la dansa sinó en un nivell més ampli tipus Liz Taylor, Beatles, Jackie Kennedy etc. 

Cents de filmacions de totes les èpoques i una breu coda final dedicada a la seva tràgica mort pel terrible sida d’aquells anys.


DVD - NUREYEV - 2018 - 9 /10 - https://www.imdb.com/title/tt3855546/?