divendres, 29 de gener del 2016

el tiempo es un sueño pop, vida y obra de terenci moix






Una obra molt mesurada i treballada per l’autor Juan Bonilla, més de 500 pagines per parlar de la obra, la vida i el personatge inventat pel propi Moix.

Estudi exhaustiu de la obra Moixiana ja que més del 60 % del espai està destinat a la obra i no a la vida, anàlisis crític moltes vegades fet amb la col·laboració del mateix Terenci.

Buscant en totes les referències escrites del autor Moix per les critiques en el moment de la publicació de cada llibre, l’autor Bonilla les contrasta amb la seva molt estimable valoració personal.

En quant a la vida l’autor ha mantingut converses amb moltes de les persones que varen estar properes al Terenci en el transcurs de la seva vida poder citar-ne algunes, Espert, Benet i Jornet, Gubern, Nadal, Ana Maria, Francesc, Maruja, Molina Foix, Villena, Vila Sanjuan i molts d’altres que ara no recordo.

El fet de que en moltes de les pagines del llibre jo hi fos present, encara que com amic espectador, ha fet que fes repàs del que ha estat la vida de molts que com Terenci, teníem vint anys el dia que va morir Marilyn.

Em queda l’infinit plaer de que moltes hores viscudes a les cases del escriptor o a la meva, no apareixen en el llibre i romandran com un secret tresor per sempre més.





LLIBRE - EL TIEMPO ES UN SUEÑO POP, VIDA Y OBRA DE TERENCI MOIX - 2011 - 9/10 - Juan Bonilla