dimecres, 20 de gener del 2016

l'escola pia de sant antoni, dos-cents anys al barri i a barcelona





La cloenda de la celebració dels dos cents anys de la Escola Pia de Sant Antoni no podia tenir millor regal que el de la presentació del llibre dedicat a aquest tant important fet per l’historia de la ciutat.

Historiadors i col·laboradors en la elaboració del llibre han anant explicant més que l’historia del centre, la confluència de l’escola en aquell límit de la ciutat de fa ara 200 anys i que el inexorable temps ha deixat al bell mig de la ciutat.

Pont de contacte entre mons diversos, per una banda les gents i les cultures del Raval abans Xino i al seu front la petita burgesia del Eixample, pont de cultures i sensibilitats diverses que en el transcurs del temps han estat variant acoblant-se a les exigències de la ciutat i de l’historia.

Veus sabies que en els seus parlaments han fet comprendre la gran importància d’aquesta institució tan valuosament necessària per la cultura, la convivència i el respecte per el ser humà.

La meva família, com jo mateix en petita dosis, tan vinclada en la part docent com en la de estudiants formen una important part d’aquesta formidable institució y de la seva historia. 




XERRADA - L'ESCOLA PIA DE SANT ANTONI, DOS-CENTS ANYS AL BARRI I A BARCELONA - 2016 - 9/10 - Escola Pia de Sant Antoni