dissabte, 12 de març de 2016

el violoncel de gautier capuçon i la cinquena de prokófiev

Desprès del calvari d’escoltar la música de la estrena mundial del compositor català Parra, 25 minuts d’ infringit turment pel simple pretexta de trencar normes i ser original i diferent ,començà el veritable concert.

Un virtuós de luxe, Capuçon, per interpretar un dels concerts de violoncel més rutilants del catàleg d’aquest instrument, observar les seves expressions facials i corpòries de plaer orgàsmic mentre escoltaves a la vegada, el diví so del seu instrument il·luminant la intensa partitura de Dvorák, és un plaer que no te preu.

Per concloure una simfonia que mai havia escoltat i aleshores tota aquella musica em sonava tan familiar i estimada, el geni rus Prokófiev en el seu ballet Romeu i Julieta, escoltat cents de vegades, va deixar constància de tots els seus obsessius sons i truculències orquestrals, que m’han permès en cada un dels seus quatre moviments reconèixer dotzenes de frases musicals dins una partitura del tot desconeguda fins aquell  moment.

El director Ono va fer brillar l’orquestra OBC de forma inqüestionable.CONCERT - EL VIOLONCEL DE GAUTIER CAPUÇON I LA CINQUENA DE PROKÓFIEV - 2016 - 8/10 - OBC - Kazushi Ono, Gautier Capuçon