dimecres, 11 de maig de 2016

gabriel ferrater i jaime gil de biedma, poetes de la consciència

Aquest minuciós y dens treball de Carlota Casas Baró em sobrepassa per la seva erudició analítica sobre un tema que en principi m’interessava relativament.

La autora ens desgrana mica en mica les concordances y discrepàncies  d’aquests dos poetes de valor inqüestionable des de fa ja molts anys, les seves fons d’inspiració i aprenentatge amb les altres corrents poètiques d’Europa, amb èmfasi especial als poetes anglesos i alemanys.

Es tracta d’un llibre de 300 pagines de lletres en molt cas minúscules, amb onze pagines per llistar la bibliografia, on el envejable talent d l’autora ens mostra fragments de les seves obres (la dels poetes), així com correspondències amb altres poetes, comentaris crítics y altres documents escrits en les seves llengües originals i amb tot aquest material ens dona la seva opinió personal no exempta de subjectivitat deguda a la estimació flagrant que li provoquen les paraules d’aquests dos poetes aquí analitzats amb nuclear microscòpia.   LLIBRE - GABRIEL FERRATER I JAIME GIL DE BIEDMA, POETES DE LA CONSCIENCIA - 2015 - 8/10 - Carlota Casas Baró

1 comentari:

Oliva ha dit...

VETUA AQUI,L'INVESTIGACIO ACURADA D'UNA "FAN"...OJALA TOTS ELS "BIOGRAFS"FOSIN AIXI.
CAL ADMIRAR A ELS BIOGRAFIATS.