dijous, 20 d’octubre del 2016

una vida al teatre





Una fina i agredolça comèdia del eminent autor David Mamet portada aquí com a vehicle de festejar els 50 anys sobre l’escenari del actor Enric Majó, mai és podria haver trobat un títol més escaient.

Obra estrenada a Broadway per el també madur i magnífic actor Patrick Steward i que uns anys mes tard també va portar al West End de Londres, es tracte de una relació amor - odi entre dos actors, un de jove, inexpert i un de madur, gat vell ple de recursos, són flaixos de la seva vida tant dins al teatre al camerino  o sobre l’escenari com fora del teatre.

Dotzenes de petits fragments de converses, amb els conseqüents canvis de decorats amb fos en negre per la nova escena, una tasca quasi miraculosa el que la companyia fa en el petit teatre La Seca, així com una impecable i magistral interpretació tant de Majó com de Balduz.

Quan vaig sortir al carrer vaig comentar que quan l’obra es devia estrenar a Broadway els canvis de escena sempre en negre, segurament allí serien més ràpids degut a les tecnologies que tenen els grans teatres de la ciutat de Nova York, oh gran error el meu i ‘mea culpa’ per ser tan rata sabia.

He vist avui la funció que es va fer a l’estrena de Nova York perquè esta penjada al YouTube i he de dir que els decorats i els canvis de escena són pràcticament els mateixos, afegiré més, la versió catalana m’agrada més ja que mentre a Nova York els canvis es fan en absolut silenci aquí el director Maicas ha optat per posar diverses peces musicals de tots conegudes i extretes dels standards americans de tota la vida.

Un espectacle tendre i divertit i a la vegada un homenatge a totes les persones que des de dalt  l’escenari ens fan tan feliços.

TEATRE - UNA VIDA AL TEATRE de David Mamet - 2016 - 9/10 - Moisés Maicas - Enric Majó, Dafnis Balduz