divendres, 11 de novembre del 2016

chocolat






Film biogràfic que ens explica la historia de la primera persona de raça negre que va triomfar a Paris, anys més tard ho faria Joséphine Baker, aquí ens mostra la vida d’un nen nascut com esclau a Cuba, Rafael Padilla, que amb el nom de Chocolat va tenir el seu moment de gloria als escenaris de Paris a la belle epoque i fins hi tot va ser retratat per Toulouse-Lautrec.

Rodada aquesta pel·lícula amb tots els mitjans per fer creïble i estimada l’historia d’un home que a pesar de arribar al punt àlgid de la fama mai va deixar de ser considerat un ser inferior per el seu color de la pell.

Moments molt durs de pair per l’intransigència d’una societat retrograda i xenòfoba és el que en molts moments ens mostra la pantalla en contrast flagrant als esclats de riure que les intervencions del artista ens mostra al circ amb el seu company de pista Footi, parella mítica en el món del circ que va revolucionar per sempre més el fer dels clowns pels anys venidors. 

L’actor que interpreta el protagonista es Omar Sy, també protagonista de la pel·lícula francesa més taquillera de tots els temps: Intouchables (2011)

La pel·lícula acaba amb una filmació realitzada pels germans Lumière dels autèntics pallassos Footi i Chocolat.

Cinema didàctic de gran categoria.

DVD - CHOCOLAT - 2016 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt4400038/