divendres, 18 de novembre del 2016

stanno tutti bene




Tornatore és un director nostàlgic pur i les seves mirades al seu país sempre estan carregades de romanticisme que dissimula amb pinzellades fellinianes que sempre són d’agrair.

En aquest film compte amb un dels millor actors de la historia del cinema europeu, Mastroianni, que fa el miracle de fer-te estimar un personatge que en unes altres mans se’ns faria insofrible.

Anys més tard el cinema americà va tornar a fer aquest mateix film amb un altre dels grans, De Niro, però mai entendre aquesta mania dels americans en fer de nou una obra que ja esta feta, molt ben feta i ben explicada.

Aquí ens mostra un home vidu sicilià que per sorpresa va al continent per visitar als seus cinc fills, tots ells emigrants i que han fet la seva vida a cinc ciutats italianes, Nàpols, Roma, Florència, Milà i Torí, motiu que ens fa comprovar les diferencies de vida entre la d’un poblet mariner de la Sicília i les altres grans urbs.

Molt grata sorpresa fou trobar en el repartiment ala mítica actriu francesa Michèlle Morgan de sublim i elegant bellesa  també en la seva maduresa.

DVD - STANNO TUTTI BENE - 1990 - 8/10 - http://www.imdb.com/title/tt0100681/