dijous, 24 de novembre del 2016

les contes d'hoffmann






Veure el mateix títol en una setmana de espai de temps pot ser molt gratificant, ja que pots comparar en calent i sempre hi ha un que guanya i un que perd, com en el cas d’avui, per algunes raons de pes.

Vargas no te la veu en optimes condicions per afrontar aquest compromès paper i sobre tot no te el ‘physique du role’ per interpretar aquest heroi romàntic.

Em quedo sobretot en el acte de la ‘Antonia’ per la seva originalitat i poesia sobre imposada, el tercet Jaho, Tagliavini i Soffel vestida de personatge de opera de Mozart però zombi del tot genial.

La Venècia de la Giulietta agafant com a decorat principal les butaques del plafons del Perejaume, fa molt bonic, encara que molt sentit no te.

El acte de Olympia no m’ha agradat, la nina es queda curta i la rondalla folklòrica del cor excessiva.

El baríton te una veu bonica que no transmet gens i molt bé de veu i també d’actriu Stéphanie d’Oustrac, gran triomfadora de la nit,

Preciosa direcció musical del esvelt i eixerit Philippe Jordan que al acabar la funció en l’abraçada que li ha fet al director de cor Basso, he volgut veure  una meravellosa parella de fet.

DVD - LES CONTES D'HOFFMANN - 2016 - 7/10 - Paris Bastille - Jordan, Carsen - Vargas, d'Oustrac, Tagliavini, Koutcher, Jaho, Aldrich