dijous, 28 de maig del 2020

valkyrien, season 1



 Respiració àmplia d'aire fresc

 by IMDB-Ladiloque       15.05.2017

 Recordes quant de temps vam passar a veure Walter White netejant els seus equips de laboratori de metge a la perfecció? O bé, quant temps triga que el blockbuster mitjà de ciència-ficció us introdueixi el concepte de viatjar en el temps? Si ho fas, probablement entendràs el que vull dir amb pressa. En els darrers anys, la majoria de les sèries nord-americanes manquen de guió original i intel•ligent, les produccions escandinaves del nord semblen tenir molt.

Es poden perdre els èxits a causa del mal màrqueting, la poca crida internacional, la reducció de valors petits o qualsevol cosa que impedeixi que els seus valors s'esforcin (èxits que, per cert, solen estar en mans de diversos remakes). Tot i això, aquest és el signe de cultures que fomenten els concursos d'intel•ligència de bellesa VERSUS, valoracions de popularitat i correcció política. Però es tracta d'un tema completament diferent.

 La història a Valkyrien és tan oberta i complexa que podria durar 10 temporades (però ho fa tot en 8 episodis de 45 minuts). Sovint es tracten molts temes que no es poden veure: el poder de la burocràcia, l'ètica i la bioètica, la sostenibilitat, l'ecologia, la inevitabilitat de la societat, les teories de la conspiració. Tenint en compte el nombre de produccions al voltant, és fantàstic trobar una cosa tan fresca i interessant.

 Tot i així, alguns nivells es poden detectar en la superficialitat que se'ns proporciona aquí i allà per amor a l'acció o al drama (oblidar l'exactitud científica o fins i tot de procediment) i en algunes escenes "massa improbables". I aquí hi ha la debilitat principal de l'espectacle: perquè la gent tingui cura necessita que creguin en el que veuen. I per aconseguir-ho, és fonamental passar una quantitat adequada de temps i detalls per permetre que la incredulitat se suspengui. No suggereixo que gaudir d'un allargament artificial (com en sabons, o fins i tot sèries amb èxit com Lost) és la solució adequada.

Estic afirmant que, abusant del ritme simplista de les pel•lícules d'acció, el vostre públic s'oblida de la profunditat. Quin no hauria de ser el vostre objectiu si centreu la vostra parcel•la en temes complexos, empipats, poc populars i potencialment avorrits. De totes maneres: si gaudiu de l'originalitat i de les coses ben escrites del gènere creuat, proveu-ho. Però necessitaria un remake més llarg i polit perquè les idees brillessin correctament.


 


 VIDEO - VALKYRIEN, Season 1 - 2017 - 6/10 - https://www.imdb.com/title/tt5170828/