dimarts, 17 de març del 2020

elton john: the nation's favourite song


 Gerard O'Donovan
12.11.17

 A tots ens encanta una cançó d'Elton John. Una o dos com a mínim. Em vaig acostar a Elton John: The Nation's Favorite Song (ITV) amb una nova estima pel geni de l'home i la del seu company de cançó, Bernie Taupin.

 Això que vaig fer era gairebé exclusivament a la música. A banda d'una entrevista que es feia amb el propi home, realitzada per David Walliams i que es trobava entre tots els temes, es tractava d'un compte invers de les 20 cançons preferides d'Elton del públic britànic, acompanyat de clips i d'adoració de cromos famosos per part de tots. els compliments estàndard del showbiz. Certament, alguns col•laboradors (Brandon Flowers, James Bay) eren menys esperats que altres (Rod Stewart, Lulu). Em va agradar l'anècdota del director de cinema Cameron Crowe sobre la seva lluita per aconseguir que la seqüència de Tiny Dancer fos feta per a la seva pel•lícula de carretera Casi famós i la declaració de gelosia sincera d'Ed Sheeran de la partitura d'Elton de The Lion King. A la selecció de la cançó hi va haver poques sorpreses. Rocket Man, Espelma al vent i No es trenqui el cor, apareixen.

La promesa d'explicar "les històries que hi ha darrere d'algunes de les cançons més grans mai escrites" mai se sentia més que nodritament complida. Així i tot, Boy George, es va espantar de descobrir que Daniel era una cançó anti-Vietnam, més aviat l'himne gai que preferia. L'espectacle ha funcionat millor ha estat destacar la versatilitat i el prestigi d'Elton i l'extraordinària floració de la seva brillantor i Taupin en pocs anys als anys setanta.

Per a un programa que celebrava els 50 anys d'Elton John en el negoci, va ser sorprenent veure quant de la seva obra més popular va arribar ben aviat. Es va confirmar que el primer favorit del Regne Unit va resultar ser el seu primer èxit: la seva cançó del 1970.

 Tant per millorar com avançar.

 

 VIDEO - ELTON JOHN: THE NATION'S FAVOURITE SONG - 2017 - 8/10 - https://www.imdb.com/title/tt7649764/