divendres, 24 d’abril del 2020

corpus christi



 Sovint commovedor, però també preocupant i fins i tot divertit, aquest drama desenfoca una paràbola espiritual únicament polonesa, però accessible per a tothom.

 by IMDB-eminkl          26/10/2019

 *Sempre inquietant, però també preocupant i fins i tot divertit intermitentment, aquest drama desenrotlla una paràbola religiosa que és ben polonès, però oberta a tothom. Bartosz Bielenia, un actor amb els ulls blaus ardents i la capacitat d'estar tan quiet, és com si pogués congelar el fotograma pel seu compte, estrelles com Daniel, un jove de Varsòvia que està en detenció juvenil per delictes només després es van revelant.

 *Va ser vist per primera vegada mirant la porta com alguns adolescents d'una classe d'obra metall brutalitzen un noi mentre el guàrdia era fora, però la seva sort li obre una altra porta. Acostat a la religió, però no té permís d'entrar-se a un seminari a causa del seu historial penal, viatja a una ciutat rural un cop ha estat sentenciat en una serradora per començar a treballar. Una petita mentida grisa li permet prendre la identitat del jove nou sacerdot, Tomasz, que espera la ciutat, i ben aviat Daniel realitzarà missa i escoltarà confessions, mentre que l'antic comissari resident es deixarà caure en rehabilitació durant un temps.

 *Al voltant d'aquest punt mitjà, la pel•lícula corre el risc de sonar com un episodi del pare Ted, dirigit per Robert Bresson, ja que Daniel / Tomasz s'acostuma a ser atès per la matrona Lidia (Aleksandra Konieczna) a luxoses noves excavacions i coneixen el folk de la ciutat. La trama pren un gir interessant quan Daniel s'assabenta que la família ha estat traumatitzada per un horrible accident de trànsit i descobreix una capacitat pastoral poc freqüent quan intenta ajudar a restaurar les psíquics maltractades del deure, moltes d'elles gairebé més joves que ell, inclosa la bonica. Filla adolescent de Lidia, Eliza (Eliza Rycembel).

 *Totes les opcions anteriors poden conduir-vos a esperar algun tipus de recanvi rebutjat, però no és allà on acaba aquesta pel•lícula, i en el seu lloc destaca una nota reflectant molt més fosca. La cinematografia de tons blaus de Piotr Sobocinski potencia l'atmosfera agitadora i augmenta el suspens en un treball intel•ligent i inquietant.

 


 VIDEO - CORPUS CHRISTI - 2019 - 8/10 - https://www.imdb.com/title/tt8649186/