dimarts, 21 d’abril del 2020

evita



 Impressionant! Millor del que s'espera!

 by IMDB-o_levina           24/10/2001

 La pel•lícula és genial, combinant la magnífica música de Lloyd Webber, els efectes de Hollywood, la direcció magistral i el treball de l'actor sorprenentment finíssim. Antonio Banderas és un autèntic protagonista de la pel•lícula; afegeix passió, encant i humor a la història. És una invenció intel•ligent de Webber i Rice per presentar un narrador i un comentarista que ajudi el públic a entendre millor els esdeveniments i ens fa pensar. De fet Banderas fa més que això. Retrata un personatge complex, enfadat, crític, enginyós i fins i tot cínic d'una banda i molt emotiu amb sentiments profunds i "somnis impossibles" de l'altra. Fa del Che un dels principals herois de la història. L'última escena és molt emotiva i tensa, ja que Che confessa la seva pena per Evita i al mateix temps adverteix a Peron del futur. La bona aparença i la plasticitat espanyoles d'Antonio s'ajusten exactament al paper. El seu cant és expressiu i agradable d'escoltar, i la veu és molt forta, bona fins i tot per a les parts dures com The Lady's Got Potential (gran moment, impossible per als escenaris).

 Madonna actua de meravella. Realment s'assembla a Eva Duarte de Peron, i la seva actuació és tan creïble i cert que m'oblido que de vegades veig escenes artificials. No puc veure l'escena de la mort sense llàgrimes (com va viure, com va brillar! Però fins a quin punt es van apagar les llums!). Tanmateix, no estic totalment satisfet amb el cant de Madonna. No vull dir que canti malament, només vull dir que Elaine Paige canta molt millor. Tot i això, algunes escenes (I'm be good for you, Rainbow High, You must love me) m'han agradat immensament, i els seus duets amb Antonio m'han agradat simplement (Goodnight And Thank You és molt divertit, Waltz For Eva i Che és tan espiritual, és una obra mestra).

 També he d'esmentar Jonathan Pryce. Va fer una gran feina com a Peron. Els seus gestos, expressions i mirades són correctes, coincideixen amb moments i situacions. Totes les escenes multitudinàries de la pel•lícula són impressionants i emocionants, cosa que et fa desitjar unir-se al cor (A New Argentina, And Money Kept Rolling In And Out). Vaig decidir veure la pel•lícula pel bé de sempre una música inoblidable, però aviat vaig trobar que Evita és més que un musical a la pantalla: és clàssic. Director, productor, operadors i actors van fer tot per crear una pel•lícula èpica potent, revelant lluites, esplendor i tragèdia de la vida d'Eva Peron a més de donar un toc d'atmosfera única als anys quaranta argentins. Recomanaria sincerament la pel•lícula a tothom: és dinàmica, sense un moment innecessari, molt interessant i emotiva i plena de música inspiradora.

 


 VIDEO - EVITA - 1996 - 9/10 - https://www.imdb.com/title/tt0116250/