divendres, 24 d’abril del 2020

queen: from rags to rapsody



Una retrospectiva dels primers anys de la banda abans de la mort del cantant Freddie Mercury resulta ser una història mitjana sobre alguns nois amb talent.

by Sam Wollaston @samwollaston       19/12/2015

 * Hi ha alguna cosa una mica molesta en escoltar gent benestant amb èxit i riques parlant de com no sempre han tingut un èxit i una riquesa tan fabulosa. Brian May i Roger Taylor fan molt d'això a Queen: From Rags to Rhapsody (BBC4), que explica la història del seu ascens des de res a la dominació mundial i aquesta cançó. "Recordo que estava al tren amb Fred", diu Roger. "Pot creure, ell solia viatjar en el tren? Odiat cada segon. "

* "Va ser dur", recorda Brian. "Tots érem estudiants, no ens quedava la beca dels estudiants; realment ensenyava a una escola completa per acabar-me de trobar." * Oi! Vostè va tenir la sort d'obtenir una subvenció en absolut; avui els estudiants han de pagar-lo. Pel que fa a l'ensenyament a una escola completa, hi ha qui ho fa per sempre, per aconseguir que es compleixin els objectius (així com perquè volen, esperaríeu). Roger recorda que ell i Freddie Mercury tenien una parada al mercat de Kensington. "Vam fer servir bufandes velles eduardianes i pells de guineu rus ... No crec que a Brian li hagués agradat gaire". Hi ha, això és bastant graciós, que no és només un observador, sinó un activista pels drets dels animals. Tenen una bona relació entre ells. John Deacon no hi participa, és clar; ha optat per aquest tipus de coses. Crec que és el veritable vencedor aquí. La quantitat que traieu d'aquests documentals de música de la BBC4 del divendres a la nit, dels quals és bastant estàndard, els xats i els clips, depèn realment de la bona història i de la quantitat que us agradi de la música i de la gent implicada. Aquesta no és la història més gran. Quatre persones, amb molt d'enfocament i creença en si mateix, i, sens dubte, un infern de molt talent, aconsegueixen l'èxit que es mereixen. Principalment es porten força bé. Freddie Mercury va ser extraordinari, i la seva tràgica mort, òbviament, ho canvia tot, però fins aleshores –que és el focus d'aquest documental– és una història d'una banda d'una trajectòria de Soyuz (Don't Stop Me Now tocava en el coet de Major Tim mentre ell es va enlairar, inevitablement). Vaig gaudir dels 10cc un altre dia més. Hi havia una escissió adequada, una falca conduïda cap al centre. I, encara que d'alguna manera semblant, m'agrada més la música. Menys absurd. Les notícies estan en amenaça ...

* ... Just quan més ho necessitem. Milions de lectors de tot el món acudeixen al Guardian a la recerca d'informes honestos, autoritaris i basats en fets, que puguin ajudar-los a comprendre el repte més gran que hem tingut a la nostra vida. Però en aquest moment crucial, les organitzacions de notícies s'enfronten a un cruel cop econòmic: amb menys persones capaces de sortir de casa i amb menys venedors de notícies en funcionament, estem veient una reducció de les vendes de diaris a tot el Regne Unit. Els ingressos publicitaris continuen baixant fortament, mentre que les empreses senten el pessic. Necessitem que ajudeu a omplir el buit. Creiem que cadascun de nosaltres mereix l'accés igualitari al periodisme vital del servei públic. Així, a diferència de moltes altres, vam fer una altra decisió: mantenir obert el periodisme guardià per a tothom, independentment del lloc on visquin o del que es puguin permetre pagar. Això no seria possible sense aportacions econòmiques dels que es poden permetre pagar, que ara donen suport a la nostra feina de 180 països de tot el món. El suport financer del lector ha fet que puguem seguir investigant, desvinculant i interrogant. Ha protegit la nostra independència, que mai ha estat tan crítica. Estem molt agraïts. Necessitem el vostre suport perquè puguem oferir un periodisme de qualitat obert i independent. I això és aquí a llarg termini. Tota aportació del lector, per molt petita que sigui, és tan valuosa.

 

 VIDEO - QUEEN: FROM RAGS TO RAPSODY - 2015 - 7/10 - https://www.imdb.com/title/tt6583110/