dilluns, 27 d’abril del 2020

the song of names



 Una nota de dolor

 by IMDB-Ferguson-6              08/01/2020

 *Salutacions de nou des de la foscor. El títol fa referència a un ritual sagrat jueu on es reciten els noms de les víctimes de l'Holocaust amb un estil musical. És un procés que (tristament) abasta uns quants dies. En aquesta pel•lícula adquireix una importància personal, a la vegada que històrica. L'expert britànic en assumptes culturals Norman Lebrecht va escriure la novel•la del 2001 sobre la qual l'escriptor i director Francois Girard (THE RED VIOLIN, 1998, més obres de teatre, òperes i 2 espectacles del Cirque de Soleil) i el co-escriptor Jeffrey Caine van basar el film.

 *Obrim a Londres el 1951 pocs minuts abans de l'actuació programada del jove virtuós de violí Dovidl "David" Rapoport. Ell interpretarà a Bruch i Bach en un concert patrocinat per la seva figura de pare "adoptiva" Gilbert Simmonds, que s'ha enfonsat tota la seva vida per a produir el concert. Malgrat l'assegurança del fill de Simmonds, Martin, que s'ha convertit en un germà de David, l'intèrpret destacat no és cap presentació ... Portant a Martin a buscar-lo durant els propers 35 anys.

 *La pel•lícula recull la història del moment en què el pare polonès-jueu de Dovidl (interpretat per Jakub Kotynski) accepta la seva excedència de 9 anys, un prodigi de violí, amb Simmonds no jueus en un intent de protegir el noi de la invasió alemanya de Polònia. a finals dels anys 1930 A mesura que Dovidl i Martin creixen junts, el seu lligam es fa més fort. Martin està present quan Dovidl renuncia al judaisme, fins i tot quan esdevé més apte per al seu instrument i més entristit per l'Holocaust que va evitar al seu país natal.

 *Tots dos nois són interpretats per tres actors diferents de tres edats diferents. Dovidl és interpretat per Luke Doyle als 9-13 anys, Jonah Hauer-King als 17-23 anys i Clive Owen a l'edat mitjana. Martin és interpretat per Misha Handley als 9-13 anys, Gerran Howell als 17-23 anys i per Tim Roth a la vida posterior. Els actors fan una bona feina per capturar la irritació primerenca de Martin per l'arrogància de Dovidl, el xoc de la traïció no presentada i l'home posterior a la vida que ho va canviar tot quan es va assabentar de la seva família, així com del professor de música tan desesperat per trobar el seu amic / germà molt perdut.

 *La pel•lícula rebota entre les tres línies de temps de manera que tinguem una imatge completa de l'impacte que han tingut en la vida de l'altre i de com va desaparèixer l'acte desaparegut de Dovidl. Gran part de la pel•lícula es centra en el seguiment de Martin i porta a parlar amb gent per conèixer alguna cosa del camí que ha tingut Dovidl. Roth és especialment eficaç (i sorprenentment subestimat) en la seva actuació com a home embruixat per les accions inexplicades d'un ésser estimat. La seva dona, interpretada per Catherine McCormick, és simultàniament comprensiva, pacient i afectada emocionalment.

 *Stanley Townsend interpreta el pare de Martin. Ell es preocupa per Dovidl com si fos un fill i proporciona el que es necessita perquè el prodigi es desenvolupi i es pugui preparar per al rendiment. Howard Shore, guanyador de l' Oscar en tres ocasions, proporciona una puntuació que segueix els moments bons i dolents, no una tasca fàcil per a un drama familiar a l'ombra de l'Holocaust. Hi destaca una seqüència específica i es filma als terrenys sagrats de Treblinka, que ara és un monument on es trobava el camp d'extermini.

 *Hi ha moltes facetes de la història, i la majoria comporten emocions pesades. Veiem que els nens porten més del que hi haurien. Els pares que protegeixen els fills en temps de crisi. Es discuteix la diferència entre religió i ètnia. La confiança trencada resulta especialment perjudicial. L'acte desaparegut de Dovidl es podria comparar amb el de JD Salinger, ja que va semblar que va desaparèixer durant anys. I potser sobretot, la idea de la culpabilitat del supervivent és un tema, segons explica Dovidl, "No cal ser culpable per sentir-se culpable". La pel•lícula pot tenir problemes de ritme, però ofereix una gran quantitat de temes de conversa que es poden perdonar fàcilment tots els defectes.

 


VIDEO - THE SONG OF NAMES - 2019 - 7/10 - https://www.imdb.com/title/tt1657517/